Museum Arnhem is de gastlocatie voor de  Cultuur Retail Netwerk Dag 2023

De CRN Dag 2023 houden we in het gebouw van Museum Arnhem :

Utrechtseweg 87
6812 AA Arnhem

+31(0)26 30 31 400
info@museumarnhem.nl
www.museumarnhem.nl/nl

Cultuur Retail Netwerk Dag 2023 Museum Arnhem
Museum Arnhem opende op 13 mei 2022 zijn deuren opnieuw voor het publiek na een uitgebreide verbouwing. En niet zonder reden is deze locatie daarom uitgekozen voor de 3e Cultuur Retail Netwerkdag.

De Netwerkdag vindt plaats in het hart van het museum: in de verbouwde koepel van Museum Arnhem. Hier bevinden zich de horeca en de winkel en worden er activiteiten en evenementen georganiseerd. 

De koepel van Museum Arnhem

Deelnemers van de Netwerkdag zijn van harte welkom voor het plenaire deel in Café Pierre; genoemd naar de voormalig museumdirecteur Pierre Janssen (1926 – 2007). Voor leveranciers is de vide van de koepel beschikbaar voor hun presentaties. 

Voor wie nog niet in de gelegenheid is geweest het heropende Museum Arnhem te bezoeken, is dit meteen een goed moment om kennis te maken met het samenspel van winkel, horeca, design en productselectie gebaseerd op het winkelontwerp. Het ontwerp van de koepel is van Studio Modijefsy en heeft de oorspronkelijke architectuur van de koepel als uitgangspunt genomen. Inspiratie lag zowel in het verleden van het gebouw en als in de kunstcollectie van het museum. De spiegels, meubelstukken en lichtelementen vormen een compositie, waarin nieuwe perspectieven worden gesuggereerd en magisch realisme een belangrijke inspiratiebron vormde. De gietijzeren kolommen dienen als basis, waaromheen de verschillende interieur elementen zich vormen. 

 

Helaas is het museum op maandag gesloten en is het daarom niet mogelijk om de tentoonstellingen te bezoeken.

Museum Arnhem

Het museum ligt op een hoge stuwwal met een schitterend uitzicht over de Rijn. De collectie is breed samengesteld en bekend door de belangrijkste verzameling magisch- en neorealisten van Nederland. Daarnaast bezit Museum Arnhem een hoogwaardige collectie hedendaagse- en toegepaste kunst en een bijzondere collectie sieraden. De vernieuwde beeldentuin is voor het publiek gratis toegankelijk. 

Parkeren

Je kunt niet bij het museum zelf parkeren, maar wel gratis parkeren aan de ‘Onderlangs’; dat is de weg N225 die tussen het museum en de Rijn loopt. Langs de kant van de weg, onder de bomen, kun je goed parkeren. Vanaf Onderlangs loop je door het park naar het museum of vanaf de splitsing Onderlangs – Utrechtseweg over de Utrechtseweg.

Cultuur Retail Netwerk Dag 2023 Museum Arnhem

Museum Arnhem

Utrechtseweg 87
6812 AA Arnhem

+31(0)26 30 31 400
info@museumarnhem.nl
www.museumarnhem.nl/nl