Lanzfeld Editions gastheer van de vierde Cultuur Retail Netwerk Dag

Jun 20, 2024 | Leveranciers

‘Onze nieuwe locatie is ook een bron van creativiteit voor de museumwereld’

Vanaf de eerste Cultuur Retail Netwerk Dag is Lanzfeld Editions hoofdsponsor van het event. Onlangs betrokken zij een compleet nieuw gebouw in Nootdorp en dat blijkt de perfecte plek om de CRN Dag dit jaar te houden. Paul Wentges, directeur bij Lanzfeld, vertelt over alle plannen met deze locatie: “Ons doel is dat we meer willen doen voor musea dan onze eigen ontwerpen maken, produceren en de opslag en distributie van producten. We gaan hier een complete culturele beleving laten zien en ervaren. Ons museum-DNA showen. We richten bijvoorbeeld een museumwinkel en café in, als een soort extended showroom. En er komt een atelier waar we kunstenaars uitnodigen om een mini-expositie te houden. Een broedplaats waar iets kunstzinnigs gebeurt. Wij ondersteunen de kunstenaar hiermee en zorgen voor merchandise rondom de expo, een vernissage, een catalogus, een poster, een mini-documentaire. Net wat aansluit.”

De komst van de Cultuur Retail Netwerk Dag past perfect bij ons doel

“De Cultuur Retail Netwerk Dag hosten past ook in dit streven. We vinden het heel belangrijk dat dit platform er is. Dat je een dag met vakgenoten kunt nadenken over de grote dingen die jou bezighouden, maar ook kleine, praktische zaken met elkaar kunt bespreken. Dus musea, ontwerpers, producenten én adviseurs die met elkaar praten over wat aantrekkelijke producten zijn die mensen mee naar huis willen nemen, hoe je je eigen lijn in kleine oplages kunt ontwikkelen, welke prijzen en marges haalbaar zijn, hoe je de winkelpresentatie actueel houdt. Het thema van dit jaar, ‘Flexibel, actueel, commercieel’, sluit hier goed op aan. Elk museum is uniek, maar tegelijkertijd heeft elk museum dezelfde behoeften om van de winkel een commercieel succes te maken. En dit moeten we met elkaar doen, we zijn partners van elkaar.”

Twee voorbeelden van producten die Lanzfeld als maatwerk in bescheiden aantallen levert en die heel flexibel zijn, conform het thema, opvouwbaar en makkelijk mee te nemen voor de reiziger/toerist.

Deze dag is heel belangrijk platform voor de sector

“Daarom roep ik de hele sector op de Cultuur Retail Netwerk Dag van 2024 te bezoeken. Je staat er niet alleen voor, we kunnen heel veel vraagstukken en kennis met elkaar delen. Je ontmoet nieuwe collega’s, nieuwe leveranciers, je komt op nieuwe ideeën. De sfeer is heel informeel, je kunt alles met elkaar delen. Daar zit de kracht in van deze dag en van dit platform. En als je naar huis gaat, bruis je van de energie en heb je er heel veel vakgenoten bij die je gewoon eens kunt bellen van ‘hoe doe jij dat nou?’. Wij willen als Lanzfeld hierin ook een stimulerende factor spelen en daarom nodigen we iedereen graag uit op 18 november naar Nootdorp te komen en dan hoop ik dat onze nieuwe locatie de bron is van volop beleving, inspiratie en een krachtig, groeiend netwerk.”

Aanmelden

Hier kun je je aanmelden voor de Cultuur Retail Netwerk Dag >

De locatie van Lanzfeld Editions bij Den Haag is goed met auto, metro en trein te bereiken. Het ligt vlakbij de A12 en op loopafstand van een Randstadrailstation.