“Delfts blauw, duurzaam en sociaal geproduceerd”

Sep 18, 2023 | Leveranciers

Monty en Piet hebben in 2006 Roelofs & Rubens opgericht, uit liefde voor en geïnspireerd door het blauw en wit van Delfts Blauw keramiek. Ze hebben daar hun eigen twist aan gegeven. Niet alleen in hun ontwerpen, maar ook op de manier waarop zij produceren: 100% maatschappelijk verantwoord.

“Alle ingrediënten, de klei, het glazuur kopen wij van lokale producenten. Alleen de kralen komen uit China. Daarnaast produceren wij loodvrij en gifvrij en stoken wij elektrisch. Ook onze verpakkingen zijn recyclebaar. Duurzaam en sociaal verantwoord produceren is in feite niet heel ingewikkeld. Het is een mindset en een kwestie van goed om je heen kijken. Dan ontdek je al snel een wereld die er ook zo over denkt. Er zijn al zoveel partijen mee bezig, dat er eigenlijk geen excuus meer is om het niet te doen. Ook de prijs van duurzaam Delfts blauw niet.

‘We leveren aan kleine en grote musea, kerken, kathedralen en kastelen in de UK’

We werken voornamelijk met mensen met een ‘gebruiksaanwijzing’ zoals wij dat noemen, oud en slecht ter been, heel jong met mentale gezondheid issues, moeders met kleine kindertjes etc. We zijn flexibel en dat maakt dat we een hele fijne werkomgeving hebben waarin je gebruiksaanwijzing geen belemmering vormt. Met elkaar werken we aan een prachtige, handgemaakte collectie keramiek die we inmiddels aan heel wat kleine en grote musea, kerken, kathedralen en kastelen in de UK leveren. We komen daarom graag naar de Cultuur Retail Netwerk Dag om ons verhaal en onze producten van duurzaam Delfts blauw aan de Belgische en Nederlandse cultuursector te vertellen en te laten zien. We hebben er zin in!”

Naast Roelofs & Rubens hebben we nog veel meer leveranciers en sprekers die actief zijn met MVO en duurzaamheid voor de culturele sector. Bekijk het programma en meld je aan.