Select Page

Onze sprekers

Tanja Vereyken
FOMU logo
Shopmanager bij FOMU Antwerpen

Tanja Vereyken

Tanja Vereyken houdt ervan om de nieuwste trends en dingen uit te testen, is leergierig en aarzelt niet om er gewoon in te duiken en het werk te doen.

Ze is shopmanager bij FOMU Antwerpen sinds 2014. De eerste 4 jaar verdeelde ze haar fulltime job tussen shopmanager en receptie/winkelmedewerker. Door haar nauwe contact met de bezoekers kon ze unieke perspectieven brengen en zoeken naar de noden om van de museumwinkel een commercieel succes te maken.

In de afgelopen jaren is de museumwinkel uitgebreid. Daarom werkt ze sinds 2018 fulltime als winkelmanager. In oktober 2019 lanceerde ze als een van de eerste museumwinkels in België een online winkel voor de FOMU-winkel. Ook introduceerde ze creatieve en commerciële concepten in de FOMU-museumshop zoals werken met jonge creatievelingen en museumshop Sunday.

Haar commerciële achtergrond uit eerdere banen in toerisme en onroerend goed was ook van grote waarde om voor het FOMU de noodzaak te benadrukken om van de museumwinkel een culturele onderneming te maken.

In haar presentatie op de Cultuur Retail Netwerk Dag gaat zij in op de tentoonstelling Recaptioning Conga, een  in België gevoelig onderwerp waarbij diversiteit en inclusie een belangrijke rol spelen. Welke producten passen in museumwinkel wel en niet bij de tentoonstelling?

De tentoonstelling loopt van 16-09-22 t/m 15-02-23. Tickets kun je online bestellen.

 

Museumwinkel FOMU Antwerpen Recapturing