Onze sprekers

saskia bak museum arnhem
Foto: Eva Broekema
Nicole Böttger Hoofd Diversiteit en Inclusie ABN AMRO

Museum Arnhem

Saskia Bak

Saskia Bak is sinds 2015 directeur bij Museum Arnhem. Onder haar leiding onderging het museum een grondige en noodzakelijke verbouwing en is het uitgebreid met een tentoonstellingsvleugel, een nieuw depot en een gratis toegankelijke beeldentuin.

Museum Arnhem staat midden in de samenleving. We brengen kunst naar mensen toe: vanuit het hart. Wij zoeken daarbij steeds naar de verbinding: met gasten, met de stad en met het nu. Wij vinden het belangrijk om verschillende perspectieven te laten zien.

In de grote koepel, het hart van Museum Arnhem, is ook de Winkel Museum Arnhem. Onze eigentijdse museumwinkel heeft een rijk wisselend assortiment dat aansluit op ons programma en – heel belangrijk – we maken zichtbaar dat Arnhem een creatieve stad is. We verkopen veel producten van Arnhemse ontwerpers en kunstenaars. Daarmee geven wij Arnhemse ontwerpers en kunstenaars een podium en hebben we een onderscheidende winkel. De Winkel Museum Arnhem is daarmee ook een belangrijk onderdeel in de totaalbeleving en gastvrijheid van Museum Arnhem.

Op 20 november is Saskia onze gastvrouw en ontvangt zij ons met groot genoeg in haar bijzondere museum.