Select Page

Onze sprekers

Ruurd de Jager Drents Museum Frida Kahlo
Drents Museum logo

Coördinator museumwinkel Drents Museum

Ruurd de Jager

Ruurd de Jager is opgeleid als beeldend kunstenaar. Een bijbaan in het Drents Museum werd vervolgens zijn vaste baan. In 2011 heropende het Drents Museum met een nieuwe tentoonstellingsvleugel en een ruim opgezette museumshop. Ruurd is vanaf het begin hierbij betrokken geweest. Hij is verantwoordelijk voor de inkoop en sinds 2014 als coördinator ook eindverantwoordelijk voor deze goed lopende museumwinkel.

“Met gemiddeld 150.000-200.000 bezoekers per jaar is het Drents Museum een middelgroot museum, dat vooral veel bezoekers trekt met tijdelijke tentoonstellingen op het gebied van archeologie en schilderkunst. De museumshop verandert voortdurend mee met de tentoonstellingen en mede daarom blijft het werk spannend en uitdagend. In de assortimentskeuze proberen we niet alleen aan te sluiten op de tentoonstellingen en de diverse doelgroepen, maar ook op de kernwaarden van het museum, zoals verrassend, kwaliteit en inclusiviteit.”

“Een van de grootste successen van het museum en van de museumshop was de tentoonstelling Viva la Frida in 2021/22, met, ondanks de coronasluiting in de feestmaand, nog bijna 140.000 bezoekers, die gemiddeld € 6,20 (excl. btw) uitgaven in de museumshop. Volgend jaar komt er een grote Van Gogh-tentoonstelling aan en onze vaste collectie krijgt een volledig nieuwe spectaculaire presentatie, dus ook voor de shop gebeurt er genoeg om volop in beweging te blijven!”

Museumwinkel Drents Museum