Select Page

Onze sprekers

Keynote speaker

Bart Nijsink

Bart Nijsink is verantwoordelijk voor New Business Development bij Waste2Wear. Hij komt vertellen over werken met gerecyclede materialen.

Waste2Wear is groen in zijn kern en heeft innovatie in zijn DNA
Wij geloven in zaken doen voor het goede en dat zegt veel over ons. Waste2Wear is opgericht om een bedrijf te zijn dat zich inzet voor het hergebruiken van plastcis in plaats van meer nieuwe plastics te maken. En om dit transparant aantoonbaar duurzaam te maken. Mooie stoffen en producten maken op de meest verantwoorde manier voor het milieu en de textielarbeiders.

In het begin van de jaren 2000 was het alleen mogelijk om dikke, donkere en stijve vezels te maken van gerecyclede materialen. Met een klein team, dat samenwerkte met de lokale Chinese overheid, universiteiten en onderzoeksinstellingen, kreeg Waste2Wear het proces onder de knie om hoogwaardige polyestervezels te maken van gerecyclede plastic flessen (RPET). Nu verkoopt Waste2wear stoffen en producten wereldwijd. Naast Pet flessen recyclet Waste2Wear ook hardere plastics zoals koelkasten, computers , airco’s ( e-waste RPP) in non-woven. Waste2Wear kan aantoonbaar gerecyclede plastics leveren door er een geaccrediteerd certificaat van echtheid bij te leveren. Naast dat wij in het productie proces aanzienlijk besparen op water, energie en CO2 door gebruikt te maken van Rpet of RPP zorgen wij ook voor het oplossen van het plastic afvalprobleem door dit in een duurzaam bedrijfsmodel te implementeren.

Emailadres:

Contact Info:

+31 6 5394 9114