Onze sprekers

Dagvoorzitter

Antoinette van Dorssen

Antoinette studeerde na de Reinwardt Academie kunstgeschiedenis aan de UvA. Zij is sinds eind 2018 directeur van Kasteel Duivenvoorde en was daarvoor directeur van Openluchttheater Caprera.

Zij heeft een veelzijdige en uitgebreide ervaring binnen het totaal van de culturele sector; na het Nederlandsch Scheepvaart Museum, heeft zij ruim 13 jaar gewerkt als Hoofd collectiebehoud van het Rijksmuseum Amsterdam. Bij het RCE was zij voorzitter van het Museum Selectie Project en heeft aansluitend als adviseur bij Cultuur & Ondernemen en voorzitter van de Europese commissie ‘The Value of Arts & Business’ zich met name gericht op fondsenwerving en de zakelijke kant van culturele instellingen. Zij is lid van de Registratiecommissie die controleert en beoordeelt of musea in het Museumregister opgenomen kunnen worden.

In haar huidige baan als directeur van Kasteel Duivenvoorde heeft zij ook te maken met de exploitatie van een landgoed en het ontwikkelen van nieuwe verdienmodellen. Duivenvoorde heeft naast landgoederen en een museum een bescheiden maar goed lopende museumwinkel en verkoop van producten van het landgoed.