Onze sprekers

Drents Museum logo
Ruurd de Jager
Manager webshop & merchandising  Amnesty International

Annette Kors

Annette Kors is een commerciële idealist met een uitgebreide ervaring op het gebied van sales, marketing en e-commerce.

Na een aantal jaar gewerkt te hebben als accountmanager bij multinationals zoals Adidas en Quiksilver, besloot ze na een wereldreis het roer om te gooien en haar commerciële kwaliteiten in te zetten voor de mensenrechtenorganisatie Amnesty International. Sinds 2009 ontwikkelt ze het merchandisingbeleid van Amnesty Nederland en is ze verantwoordelijk voor de webshop. De afdeling Merchandising is een winstgevend onderdeel van Amnesty’s fondsenwerving. De omzet van de webshop is sinds 2014 ieder jaar toegenomen en steeg met 35 procent in 2020 en 2021. Die inkomsten zijn heel belangrijk omdat Amnesty voor haar onderzoek en acties geen subsidies aanneemt. Zo kan de onafhankelijkheid worden gewaarborgd.

De merchandise-collectie bestaat voor het grootste deel uit producten die passen bij het werk van Amnesty, zoals kaarten en kaarsen, en de garantie dat die onder eerlijke omstandigheden geproduceerd wordt. Amnesty’s oudste actiemiddel, het schrijven van brieven, is nog steeds bijzonder effectief, ook al worden nu uiteraard ook online  actievormen gebruikt.

Het is belangrijk dat het aanbod continu vernieuwd wordt in combinatie met een sterk vast assortiment, zoals de jaarlijkse Amnesty-agenda, kalender en (kerst)kaarten. Een van de succesfactoren zijn de partnerships met nieuwe en vaste leveranciers, de focus op klantbehoud en een sterke (online) marketingstrategie. Daarnaast brengt Amnesty jaarlijks in het voor- en najaar cadeaugidsen uit en wordt er veel aandacht besteed aan een positieve combinatie van commercieel en het inhoudelijke werk van Amnesty.

Op de Cultuur Retail Netwerk dag krijgt u de gelegenheid hier meer over te horen en vragen te stellen.

Museumwinkel Drents Museum