De Cultureel Retail Netwerk Dag gaat zijn 3e uitvoering beleven en daar zijn we heel blij mee. De deelnemers en leveranciers van de 2e dag in het Cobra Museum in Amstelveen waren in hun oordeel heel positief en gaven nog enkele suggesties mee voor de volgende dag, die er dus komt.

Museumwinkel, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen & Transparantie

Een belangrijk thema in 2023 is Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en Transparantie. Een topic dat steeds belangrijker wordt in de samenleving en zeker ook voor cultuur en retail. Maar hoe pak je dat aan voor de museumwinkel? Op de Cultuur Retail Netwerk Dag gaan we antwoord geven op de vele vragen die leven.

Trendtafel Cultuur Retail Netwerk Dag

Transparantie in de retailketen

MVO gaat niet alleen over verantwoord ondernemen, het gaat ook over verantwoordelijkheid dragen voor de maatschappij. Door rekening te houden met klimaatneutraliteit, circulariteit en inclusiviteit, ook voor je eigen onderneming, je eigen winkel. En dat is wat we op deze derde Cultuur Retail Netwerk Dag willen laten zien: Hoe pak je dat? Welke partijen kunnen je verder helpen? Wat zijn de lessons learned? Een simpel voorbeeld: Je kunt sieraden van kristal uit Congo inkopen voor je winkel en daarmee lokale Congoleze ondernemers ondersteunen. Maar Congo is ook een land waar vaak oorlogen zijn. Hoe weet je nu of je de lokale markt echt ondersteunt of onbedoeld een fout regime? Transparantie in de retailketen is dus van groot belang als je echt MVO wilt zijn.

 

Programma

Het programma staat nog in de steigers. Daar zijn we druk mee bezig. Zeker is dat de rondetafelgesprekken weer aanwezig zijn en zelfs nog meer tijd krijgen. Daarnaast zullen diverse leveranciers weer hun producten presenteren, uiteraard afgestemd op het thema.

Meld je dus alvast aan en wees verzekerd van weer een boeiende dag over Cultuur & Retail >