De traditionele museumwinkeldag heeft ons jarenlang geïnspireerd, maar is toe aan een vitaliseringsslag. Het moet weer de dag worden waar creatieve geesten, beslissers, doeners, marketeers en leveranciers samenkomen en met elkaar nieuwe wegen bedenken en inslaan. We willen kennis vergaren en delen over cultuur & retail in brede zin. Daarom: de start van een nieuw programma én platform onder de naam Cultuur Retail Netwerk.

Museumwinkeldag 8 november 2021
Een belangrijk onderdeel van het programma wordt de vernieuwde museumwinkeldag. Dit jaar te houden op maandag 8 november in het Centraal Museum in Utrecht. Het programma staat in de steigers, met duurzaamheid als centraal thema. Dat keert terug in lezingen en aantrekkelijke productpresentaties van diverse leveranciers. De nadruk ligt op kennisoverdracht en verdieping. Er komt meer aandacht voor leveranciers en andere presentatievormen voor betere zichtbaarheid en intensief contact tussen alle marktpartijen.

Duurzaamheid
Duurzaamheid wordt dit jaar de leidraad voor het gehele programma. Duurzaamheid is een actueel thema voor de culturele sector. Wij zijn van mening dat de sector bij uitstek in staat is het thema breed te vertegenwoordigen en daarmee een impuls te geven die past bij haar rol in de maatschappij. Wij willen dan ook het thema laten terugkeren in alle aspecten van de museumwinkeldag.

Meer informatie over de vernieuwde museumwinkeldag volgt na de zomer.