Piet Design

Voortbouwen op historie
Bekijk onze complete collectie

Historisch besef kan niet worden opgelegd, maar het kan wel langzaam groeien. Als je omringd wordt door voorwerpen met een verhaal, als cultuur en geschiedenis continu aanwezig zijn, worden ze vanzelf toegankelijk, begrijpelijk en een onderdeel van het  bestaan. Ik hoop dat iedereen plezier beleeft aan mijn ontwerpen. Wellicht dat ze kunnen bijdragen aan de kennis van ons culturele  verleden en het begrip voor onze beschaving.

Piet Design
Piet Design
Piet Design
Piet Design

Sinds 1990

Piet Design werd in 1990 opgericht door Elisabeth (Piet) Rijkels-Visser (1972). In de jaren 80 maakte Piet van kartonnen dozen al huizen en bruggen om zelf mee te spelen en nog in haar schooltijd verscheen de eerste commerciële bouwplaat. Talloze bouwplaten volgden en terwijl Piet bouwkunde studeerde in Delft, groeide Piet Design uit tot een volwaardig ontwerpbureau.

De historisch verantwoorde Piet-producten zijn nu te vinden in musea, boekhandels en designshops in binnen- en buitenland.

Hoe meer overleg, hoe minder verspilling.

Alle producten van Piet Design worden in Nederland geproduceerd; de meeste zelfs in Zuid-Holland. Door de korte afstanden heeft Piet Design geen auto nodig en gaat alles per fiets of ov. Uiteraard wordt er wel af en toe gebruik gemaakt van een koerier.

Al het verwerkte papier en karton is FSC en waar mogelijk ook gerecycled. Net als het PP waar o.a. de vouwbare tulpenvazen van worden gemaakt.

Elk product wordt ontworpen  in goed overleg met leveranciers en afnemers. Hierdoor kan optimaal gebruik worden gemaakt van papier- en drukformaten, schapruimte en maximale pakketgroottes.

Lanzfeld Editions

Piet Design
Julialaantje 6
2282 NW Rijswijk
The Netherlands
Tel +31 (0)70 3070305
info@pietdesign.nl
https://www.pietdesign.nl/nl/