Makii

Speelgoed designstudio
Bekijk onze projecten

Wij zijn Makii, een designstudio uit Rotterdam. Met kleurrijke en gekke karakters willen we kinderen inspireren om hun creativiteit te laten exploderen! Wij geloven dat creativiteit en samenspel de fantasie van het kind stimuleert en het spelenderwijs laat leren.

makii Speelgoed designstudio
makii Speelgoed designstudio
makii Speelgoed designstudio
makii Speelgoed designstudio

Full-service ontwerpstudio

Makii ondersteunt organisaties om hun unieke verhaal op speelse wijze te vertalen in op maat ontwikkeld speelgoed, met als doel kinderen op een creatieve manier te inspireren. Met speelgoed zoals turbo grote kleurplaten, plaktattoos, raamstickers, emaille pins en houten speelgoed nodigen we het kind uit om de wereld van uw organisatie te ontdekken.

Wij zijn een full-service ontwerpstudio: we ontwikkelen alle producten van basisconcept tot eindproduct, aansluitend op uw huisstijl- en uitstraling. Om te zorgen voor een succesvolle verkoop ondersteunen we bovendien graag op het gebied van marketing, presentatie in de winkel en lanceer-events.Wij werkten al samen met ARTIS, Rijksmuseum, Naturalis Biodiversity Center, NEMO Science Museum, Liverpool FC, Dudok Horeca Groep en hotelketen CitizenM.

Verantwoorde productie

Bij Makii streven we ernaar ons bedrijf op een zo verantwoorde manier te runnen. We controleren de herkomst van de materialen, produceren zo lokaal mogelijk, zorgen dat de arbeidsomstandigheden in orde zijn en compenseren ons energieverbruik; we doen ons best om onze ecologische voetafdruk te minimaliseren en de transparantie met betrekking tot de productie van ons bedrijf te maximaliseren.

Voor onze collectie houten speelgoed kopen wij hout in van Staatsbosbeheer, een organisatie die het grootste deel van de Nederlandse bossen op verantwoorde wijze onderhoudt.

Bijna al onze papieren producten worden geproduceerd in fabrieken die water- en energiestromen hergebruiken. Het grootste deel van onze collectie wordt gedrukt in Nederland en Duitsland, met FSC-gecertificeerd papier en bio-inkt. In de toekomst willen we graag samenwerken met maatschappelijk verantwoorde drukkerijen die werk bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Eighty Days logo

Idris van Heffen & Mielo Pouwer
mielo@makii.nl
+31 6 47 51 44 84
makii.nl