REMBRRANDTJE CHOCOLATE COINS

Proef de 17e eeuw
Proef onze collectie

Rembrandtje Chocolate Coins is een luxe geschenk dat vakmanschap en talent in het verleden en het heden viert. Geïnspireerd door de Hollandse meester-schilder Rembrandt van Rijn en de penning die hij kreeg als lid van de St. Lucas schildersgilde. Een ode die Rembrandtjes een bijzonder cadeau maken voor kunst- en cultuurliefhebbers.

Smaken uit de geschiedenis

Oranjebitter, lijnzaadolie en Oost-Indische specerijen, smaken die refereren naar het 17e-eeuwse Amsterdam en de ingrediënten vormen van de chocolaatjes van Rembrandtje. De inspiratiebron voor het uiterlijk van de Rembrandtjes wordt gevormd door de gildepenning die van Rembrandt bewaard is gebleven. Deze penningen kreeg men als bewijs van lidmaatschap. In de exclusieve artistieke genootschappen van de gildes deelden de beste kunstenaars en ambachtslieden kennis en ervaring en perfectioneerden hun stijl.

Van cacaoboon tot munt

Rembrandtje Chocolate Coins worden in Nederland geproduceerd door de vakkundige chocolatier Frank Visser waar we nauw mee samen werken. Frank Visser is een vakman die zijn ervaring als chefkok inzet om van ieder chocolaatje een bijzondere beleving te maken. Bij Visser Chocolade wordt al ruim 10 jaar gebruik gemaakt van cacao bonen uit Tanzania, die dankzij een speciaal fermentatie proces worden gemaakt tot chocolade van wereldklasse.

Steun Vereniging Rembrandt – MVO

Investeer in Kunst en Cultuur van Nederland. Vereniging Rembrandt brengt kunstliefhebbers samen met één doel: topkunst voor iedereen toegankelijk maken. Rembrandtje Chocolate Coins draagt deze missie een warm hart toe. Daarom zijn we een samenwerking aangegaan die vaststelt dat voor iedere verkochte Rembrandtjes-verpakking 50 eurocent (klant en Rembrandtje) wordt overgedragen aan Vereniging Rembrandt. Om Vereniging Rembrandt te ondersteunen in hun bewonderenswaardige programma van aankopen, onderzoek, publicaties en veel meer. Dit bijzondere en veelzeggende geschenk past thuis in iedere museumwinkel.

Biolands Tanzania

De Classic lijn van Rembrandtje is UTZ-gecertificeerd.
De Luxe-lijn is afkomstig uit de coöperatie Biolands, een organisatie van cacaoboeren in Tanzania. De cacaoboeren van de Biolands krijgen een eerlijke prijs voor hun product. Daardoor kunnen ze op duurzame wijze cacao telen en zichzelf en hun gezinnen een goed leven bieden. De cacaoboeren in Tanzania verzorgen hun plantages zoals dat nergens anders in de wereld gebeurt. Daardoor is hun cacao ook van de allerzuiverste kwaliteit.

Lanzfeld Editions

Postbus 1024
1000 BA Amsterdam
+31 (0)20 – 238 6400
info@rembrandtje.nl 
www.rembrandtje.nl/